Knihovnický sedmiboj

celoroční skupinová soutěž

 

 

Letošní školní rok nám již končí, než se ale všichni vydáme na letní prázdninová dobrodružství, rádi bychom se ohlédli za jedním dobrodružstvím, které děti u nás na Klausovce provázelo od září.

 
V uplynulých měsících totiž jednotlivé třídy poměřily své síly v Knihovnickém sedmiboji – celoroční skupinové soutěži zaměřené na logické uvažování a spolupráci. Žáci si skvěle poradili s šiframi a úkoly všeho druhu. Dokázali vyčíst slova ze záplavy teček a čárek i z číselných řad. Předvánoční čas si zpestřili luštěním matematických úloh a sudoku, ve kterých číslice na chvíli vystřídaly zimní symboly. Pomocí dedukce přišli na kloub nejedné zapeklité otázce a jen s pomocí několika mála informací a nápověd rozlouskli záhady, které pro ně připravili školní knihovníci. Jedna z disciplín, zaměřená na Braillovo písmo, měla pak přesah i do dalších aktivit školy spojených s naší snahou prohloubit povědomí žáků o problematice zrakových postižení.
 
Ke konci školního roku žáci pečlivě lepili, stříhali a psali, aby vytvořili své vlastní deskové hry. S těmi si poté v rámci závěrečného úkolu užily spoustu zábavy i ostatní třídy.
 
Máme velkou radost, že se žáci knihovnických výzev nezalekli a pilně odevzdávali řešení jednotlivých úkolů. Třídy, které si vybojovaly dostatečný počet bodů, si do příštích školních let odnášejí pěkné společenské hry, které jistě využijí během školních akcí.
 
 
Milada a Lukáš Jiřičkovi, školní knihovníci
 

kontakt

Základní škola, Praha 13, Klausova 2450

 

tel., fax: 235 513 694

email: skola@klausovazs.cz

 

adresa:
Klausova 2450/2
155 00, Praha 5 – Stodůlky

 

 

 

 

pro učitele:

přihlášení do správy webu

přihlášení do Bakaláře