Pohár rozhlasu – atletika

9. a 10. května 2024

 

 
 
Tradice Poháru rozhlasu sahá už více než půl století zpět. Letos probíhá 55. ročník této oblíbené celorepublikové atletické soutěže školních družstev.
 
Družstvo tvoří 10 závodníků jedné školy příslušné věkové kategorie a pohlaví. Jeden závodník může startovat nejvýše ve dvou disciplínách a štafetě. Za družstvo mohou startovat 3 závodníci v jedné disciplíně, z nichž dva nejlepší bodují. Ve štafetě se boduje lepší štafeta ze dvou. Soutěží se ve štafetě na 4 × 60 m, běhu na 60 m, skoku vysokém, skoku dalekém, hodu míčkem (vrhu koulí) a vytrvalostním běhu (600 m – 1500 m dle kategorie). Poskládat školní družstvo je tedy celkem velkou alchymií.
 
Klausovku letos reprezentovaly dva týmy. Ve čtvrtek 9. května si závody na Julisce užila mladší děvčata z šestých a sedmých tříd. Dařilo se jim a v konkurenci škol Prahy 13 získala bronzové medaile. V pátek 10. května ráno na dukelský stadion zavítali hoši z osmých a devátých ročníků. Bojovali neskutečně statečně, stupeň vítězů jim unikl o kousek. Odvážejí si bramborové medaile a hlavně ojedinělý zážitek ze soutěže a z možnosti vyzkoušet si královnu sportu v tak skvělých podmínkách. Pomyslnou třešničkou na sportovním dortu pak bylo setkání s olympijskou vítězkou a legendou atletiky Bárou Špotákovou.
 
Výkony všech zúčastněných můžete nalézt na stránkách online.atletika.cz.
 

 

kontakt

Základní škola, Praha 13, Klausova 2450

 

tel., fax: 235 513 694

email: skola@klausovazs.cz

 

adresa:
Klausova 2450/2
155 00, Praha 5 – Stodůlky

 

 

 

 

pro učitele:

přihlášení do správy webu

přihlášení do Bakaláře