Program EDISON

25. - 27. 9. 023

 

 

Ve dnech 25. až 27. září 2023 se stali součástí školní výuky studenti z Egypta, Rumunska, Srbska, Pákistánu a Srí Lanky, kteří  u nás byli v rámci programu Edison.

V průběhu celého týdne se zúčastnili žáci naší školy a děti z vybraných mateřských škol prezentací zahraničních studentů o svých zemích v anglickém jazyce. Při tlumočení pomáhali vybraní žáci devátých tříd.

Cílem celého programu bylo zejména se zdokonalit v anglickém jazyce a poznat historii a kulturu zemí, odkud studenti pocházejí. 

Žákům, zejména druhého stupně, se líbil kvíz Kahoot o Rumunsku. Bylo velmi dobré, že v rámci prezentací jsme mohli vidět prostřednictvím internetu také hodně ukázek. Při prezentaci studenta z Egypta se pouštěly znělky ze známých pohádek v arabštině, jako znělka z filmu Frozen a znělka ze Spongeboba. Na konci každé prezentace si žáci napsali své jméno v arabštině. 

Bylo fajn, že jako pomocníci z druhého stupně, jsme mohli v rámci prezentací dělat různé aktivity (házet si míčkem, poslechy, ukázky z kultury, seznámení s jazykem…). 

Součástí prezentace o Rumunsku pro mateřské školky bylo i tancování v rytmu tradiční rumunské hudby. Něco podobného jsme mohli vidět i při prezentaci ostatních studentů.

Během celého programu se studenty ze zahraničí jsme se bavili, seznamovali se s novými lidmi a užívali jsme si kultury. 

Těšíme se, že za rok bude tento program na naší škole opět tak úspěšný a poučný jako v letošním roce.

 

Žáci 9.B

 

kontakt

Základní škola, Praha 13, Klausova 2450

 

tel., fax: 235 513 694

email: skola@klausovazs.cz

 

adresa:
Klausova 2450/2
155 00, Praha 5 – Stodůlky

 

 

 

 

pro učitele:

přihlášení do správy webu

přihlášení do Bakaláře